Kontakt os på 98 28 15 16 eller skriv

Luft/Vand Varmepumpe

 

Hvordan virker en varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe udnytter energien i udeluften og omsætter den til varme indendøre. Varmepumpen består af en udedel, der indeholder fordamper og varmepumpe. Her opsamles energien, der bliver til varme i huset. Udedelen forbindes med indedelen, som består af et kabinet med en varmtvandsbeholder samt ventiler og pumper, der er nødvendige for at tilslutte varmepumpen til husets centralvarmeanlæg.
 

Økonomi

Driftsøkonomien afhænger af en del faktorer. Energieffektiviteten på varmepumper oplyses som en COP-værdi. En COP-værdi er forholdet imellem, hvor meget energi der tilføres i form af el, og hvor meget varme du får ud af varmepumpen. Er COP værdien større end 2 er varmepumpen billigere i drift end olie og gasfyr, er COP-værdien større end 3 ligger driftsudgiften på ca. det samme som pillefyr.

COP værdien afhænger også af varmeanlægget, og om der er radiatorer eller gulvvarme, der opvarmer huset. Ligesom på et jordvarmeanlæg er det bedst at køre med så lav fremløbstemperatur som muligt, for at opnå den bedste COP værdi. For at få oplyst de forskellige COP værdier, vil vi anbefale, at du ser Teknologisk Instituts hjemmeside, som har oprettet en positivliste med forskellige producenter.

Prisen på et luft/vand varmepumpe anlæg ligger ca. i det samme prislag, som et jordvarmeanlæg. Det du sparer er jordslangerne samt nedgravningen. Jordvarme er dog en anelse billigere i drift, da den har en mere konstant temperatur at arbejde med om vinteren, og dermed en bedre COP-værdi i denne periode.
 

Inden køb

Der er nogle ting, du bør undersøge inden installation af et luft/vand anlæg, blandt andet støjgener, som der opstår, når varmepumpen kører. Derfor er det en god ide at placere den så langt væk som muligt fra soveværelsesvinduer og terrasser, samt sørge for, ikke at stille den for tæt på naboskel. Yderligere skal du undersøge forholdene omkring kollektiv energiforsyning hos din kommune.
 

Danfoss varmepumper

Du kan også læse mere i  Danfoss' Store Varmepumpebog.
 
Kontakt
Carsten Kjærup
Tlf. 98281516
vvs@hjallerupvvs.dk